Left Indicator not working and autoheadlights not switching off

All Nissan Pulsar related discussions
Post Reply
Jules_c
Posts: 2
Joined: Mon Sep 02, 2019 7:32 pm

Left Indicator not working and autoheadlights not switching off

Post by Jules_c » Mon Sep 02, 2019 8:33 pm

Hello
I have a 2015 Pulsar 1.2 DIG-T Tekna Xtronic (LHD as I'm an ex-pat in Spain) and am getting intermittent faults. The left indicator stops working although the lamps themselves work because the hazard lights work but when I push the indicator stork down for left there is no indicator ticking sound, the dashboard arrow doesn't light up and the exterior indicator lights don't come on. The right indicator works fine and as I say the hazard lights work. At the same time as this fault occurs there is another fault: when the headlights are on automatic they do not switch off even in broad daylight. When the indicator is working then the automatic lights work fine, so they seem to be related. They are on the same stork, not sure if that could be a connection. I took it to Nissan and they did some sort of reset which fixed the issue for a time but now it's happening again. The people at Nissan didn't seem to know much so am hoping someone on this forum has some ideas.
Thanks

PulsarNismo94
Posts: 45
Joined: Tue Nov 26, 2019 12:45 am

Re: Left Indicator not working and autoheadlights not switching off

Post by PulsarNismo94 » Sun Jan 26, 2020 1:27 am

Not sure if you've had much joy in getting this sorted but I'd go for the left hand stalk and replace it. Steering wheel has to be removed for access.

All the best
Nissan Pulsar 1.6 Dig-T '15

Jules_c
Posts: 2
Joined: Mon Sep 02, 2019 7:32 pm

Re: Left Indicator not working and autoheadlights not switching off

Post by Jules_c » Sun Jan 26, 2020 9:30 am

Hi. This has now been fixed. It seems to have been a short circuit within the unit that holds the 2 stalks and the whole unit was replaced. Cost about 500€ but done under warranty.

PulsarNismo94
Posts: 45
Joined: Tue Nov 26, 2019 12:45 am

Re: Left Indicator not working and autoheadlights not switching off

Post by PulsarNismo94 » Sun Jan 26, 2020 4:16 pm

Glad you got it sorted!
Thank you for posting as if anyone else has this issue you've posted the likely solution :)

All the best
Nissan Pulsar 1.6 Dig-T '15

Post Reply